Mjere su još na snazi

Čerkez: Nitko nema suglasnost za organiziranje zajedničkog dočeka Nove godine

''Za Novu Godinu još ništa nismo raspravljali. Javno smo rekli da je velika vjerojatnoća da će iste mjere biti produžene. I tu smo sve završili. Nikome suglasnost nismo davali. To radi, radi, to je njihov problem", navodi Čerkez.
Vijesti / Flash | 15. 12. 2020. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pomalo nevjerojatno zvuči informacija kako će u jeku pandemije korona virusa u glavnom gradu Bosne i Hercegovine (BiH), Sarajevu, biti organiziran doček Nove godine u pojedinim ugostiteljskim objektima. Ali je istinita, piše Radio Slobodna Evropa.

Pandemija korona virusa, zaustavila je novogodišnju euforiju u BiH. Nema praznične atmosfere kao prethodnih godina, no neki hoteli i klubovi odlučili su organizirati svečani doček 2021. godine, uz glazbu uživo i gala večere, prije svega za goste koji su smješteni u njihovim objektima.

Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravlja Federacije i član kriznog stožera, na pitanje RSE da li je hotelima dozvoljeno organizirati doček Nove Godine kaže da ne zna tko im je to dozvolio.

"To nije moja stvar, tko je njima dozvolio i ostale stvari. Vi znate da su mjere još uvijek na snazi. Da li će se mijenjati ili ne, još uvijek ne znam, ali najvjerojatnije neće", dodaje on.

Na pitanje da li će zbog pandemije zabraniti organizovane proslave Nove Godine u hotelima i klubovima, Čerkez odgovara kako Krizni stožer  to ne može zabraniti.

"Imaju ministarstva unutrašnjih poslova, imaju inspekcije. Na pogrešnoj ste adresi. Mi donosimo mjere, mjere imamo na snazi, nismo nove donijeli. To je to. Za Novu Godinu još ništa nismo raspravljali. Javno smo rekli da je velika vjerojatnoća da će iste mjere biti produžene. I tu smo sve završili. Nikome suglasnost nismo davali. To radi, radi, to je njihov problem", navodi Čerkez.

Kopirati
Drag cursor here to close