SBB

Cenzura u Prozoru da se sakrije uvećana plaća

Vijesti / Flash | 27. 01. 2017. u 10:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski izvršni odbor SBB-a Hercegovačko-neretvanske županije osuđuje destruktivno ponašanje SDA u općini Prozor-Rama koje je pogubno za Bošnjake tog kraja.

''Na 3. sjednici Općinskog vijeća održanoj 21.12.2016. usvojen je Prijedlog proračuna za 2017. u koji nisu uvršteni amandmani 'Liste za Prozor' (vijećnici Mahir Bobar i Omer Manov) koji se odnose na izgradnju regionalnog puta R418 b (Kute-Šćipe) i nabavku opreme za Dom zdravlja Šćipe. Navedena prometnica i Dom zdravlja su od vitalnog interesa za Bošnjake Prozora, a amandmane su podržali vijećnici HDZ-a, HSP-a, RDS-a i Liste za Prozor dok su protiv bili vijećnici HDZ 1990 i na veliko razočarenje Bošnjaka Prozora i vijećnici SDA'', navodi se u priopćenju.

Stranka navodi kako se ''neodgovorno ponašanje SDA Prozor i njihovih koalicijskih partnera Hrvata prema maloj zajednici Bošnjaka u Prozoru ogleda se i u prijedlogu za ukidanje javnog reemitiranju sjednica Općinskog vijeća Prozor – Rama, što je jedna od točaka sjednice Vijeća zakazane za 31.1.2017.''.

''Na sceni je očigledno uvođenje cenzure, a sve zbog interesa pojedinaca iz SDA koji ne žele da javnost zna da su predsjedniku SDA Prozor Esadu Dželiloviću kao predsjedniku Općinskog vijeća primanja povećana na preko 3000 KM, kao ni da se zna za mnoga druga bogaćanje na račun osiromašenih stanovnika Prozor-Rame'', navodi županijski ogranak SBB-a.

Na sjednici Izvršnog odbora SBB HNŽ-a, koja je održana 25. 1. u Mostaru, zaključeno je i kako Odbor daje punu podršku predsjednici OO SBB Stolac, Nermini Frenjo u aktivnostima koje provodi u okviru Inicijative za Stolac s ciljem održavanja fer i korektnih ponovljenih izbora u Općini Stolac.

Stranka navodi kako se ''ni u kojem slučaju ne smije izgubiti bitka za regularnost izbornog procesa niti smije biti nastavljena dalja majorizacija Bošnjaka u stolačkoj općini''.

Kopirati
Drag cursor here to close