Reakcije

Čeka se na Ivanićev odgovor o reviziji tužbe protiv Srbije

Vijesti / Flash | 17. 02. 2017. u 17:39 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić sutra će izjasniti o najavi bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da sljedećeg tjedna bude podnesen zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu.

Obraćanje Ivanića medijima, kako je rečeno, najavljeno je sutra za 12.00 sati u njegovom uredu u Banjoj Luci.

Izetbegović je danas najavio da je će sljedećeg tjedna biti podnesen zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu.

Kazao je da je većina sudionika današnjeg savjetovanja u Sarajevu, kome su prisustvovali predstavnici bošnjačke političke, vjerske i nevladine zajednice, dala podršku inicijativi za podnošenje zahtjeva za reviziju presude.

Cilj današnjeg skupa, kako je naveo, nije bilo donošenje odluke, niti je to bilo moguće, nego je savjetovanje održano kako bi se sudionici upoznali o nalazima ekspertne grupe i ključnim elementima za pokretanje procesa revizije.

Predstavnici vlasti RS-a i dužnosnici tog entiteta u bh. institucijama protiv su najave revizije tužbe, jer je smatraju nelegitimnom, budući da nema suglasnost druga dva člana Predsjedništva BiH.
Upozoravali su i da će revizija dovesti do krize u BiH i u odnosima s Srbijom.

Kopirati
Drag cursor here to close