Posjeta Mostaru

Čedomir Jovanović: Mostar je simbol besmisla rata i neuništive nade

Vijesti / Flash | 17. 03. 2017. u 15:59 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Liberalno demokatske partije (LDP) Srbije Čedomir Jovanović posjetio je danas Centar za mir u Mostaru, gdje je razgovarao s predstavnicima tog centra, te održao tribinu koju je organizirao 'Mostarski krug' na temu 'Kako do pomirenja u regiji?'.

Moderator večeri Alija Behram je Jovanoviću na samom početku postavio naslovno pitanje tribine, a Čedomir je svoje izlaganje započeo riječima: "Zar smo se zavadili, da bi se trebali pomiriti? Još uvijek svi držimo do kulture, razumijemo jedni druge i sve ostalo što ide uz to, pa zato ne znam da smo se i zavadili", rekao je Jovanović.

''Mislim da je malo naroda kao što su ovi naši narodi koji razliku koliko je mir veličanstven, kao i da je malo naroda kao što su ovi naši koji su tu lekciju naučili na vlastitim greškama. Mi cijenimo mir pošto smo ga prethodno svojim greškama uništili'', poručio je ovom prilikom Jovanović.

Za predsjednika LDP-a Grad Mostar je, kao i za mnoge druge, simbol stradanja i besmisla rata, ali i simbol neuništive nade i vrline zbog koje slavimo mir, priopćeno je iz mostarskog Centra za mir.

''Drago mi je što sam u Mostaru i što sam gost Centra za mir, koji je okupio sve ono što vrijedi u svijetu. Bez obzira na naše razlike, bez obzira na to da li govorimo o Mendeli ili Havelu, o svim laureatima nagrade Centra za mir, mislim da su nam svima isti motivi. S jedne strane pokreće nas veliki respekt i poštovanje prema ljudima Mostara i ovom gradu koji simbolizirajuna tako veličanstven i tragičan način i mir koji slavimo, to ludilo i kaos stradanja po kome je poznat'', poručio je Jovanović.

Predsjednik Liberalno demokatske partije (LDP) Srbije prošetao se i Starim gradom, a u Mostaru je boravio sa svojom suprugom.

Kopirati
Drag cursor here to close