Šest osoba

Čavara odbio molbe za pomilovanje koje su uputili odvjetnik i ubojice

Pomilovanje od Čavare tražio je odvjetnik Esad Hrvačić koji je 2017. godine kažnjen godinom zatvora i novčanom kaznom zbog nezakonite uknjižbe nekretnina.
Vijesti / Flash | 15. 07. 2019. u 17:33 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Foto: Bljesak.info / Marinko Čavara

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara donio je odluku kojom je odbio pomilovati šest pravosnažno osuđenih osoba.

Pomilovanje od Čavare tražio je odvjetnik Esad Hrvačić koji je 2017. godine kažnjen godinom zatvora i novčanom kaznom zbog nezakonite uknjižbe nekretnina. On je uhićen u akciji kodnog naziva "Kurir" zajedno s deset drugih osoba.

Tužiteljstvo Kantona Sarajevo teretilo ga je da se zbog nezakonite uknjižbe imovine njihovih stranaka, krivotvorenjem dostavnica na ime tuženih udružio sa sudskim kuririma Zaimom Spahovićem i Muamerom Pitom te svojom stručnom suradnicom Elminom Džino, pa su donijeli 18 nezakonitih presuda, prenosi Klix.

Pored Hrvačića, pomilovanje od Čavare zatražio je Muhamed Mahmić kojeg je 2016. godine Kantonalni sud u Zenici osudio na 17 godina zatvora zbog brutalnog ubojstva svoje tetke Fuade Mahmić.

Pomilovanje nije dobio ni Milorad Pantelić koji je uhapšen 2015. godine jer je automatskom puškom teško ranio pastira Radenka Dukića (52) iz Bosanskog Novog, a koji je poslije i preminuo.

Čavara je odbio pomilovati i Mišel Miličević, Naila Bunju i Muharema Kurtovića.

Kopirati
Drag cursor here to close