Pomoć

Čavara dodijelio 100.000 KM za školu i bolnicu u Busovači i Novoj Biloj

Vijesti / Flash | 11. 07. 2017. u 13:24 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio je danas, zajedno s federalnim ministrom prostornog uređenja Josipom Martićem, općinu Busovača gdje se sastao s načelnikom općine Asimom Mekićem, predsjedateljem Općinskog vijeća Josipom Mravkom, ravnateljem Srednje škole Stipom Krištom, te ostalim suradnicima.

Ovom je prigodom potpisan sporazum kojim se općini Busovača dodjeljuju sredstva u iznosu od 50.000 maraka za obnovu stare dotrajale stolarije na zgradi Srednje škole. Vrijednost projekta je 90 000 maraka, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

Načelnik Mekić upoznao je predsjednika Federacije i ministra Martića s trenutnim stanjem i realizacijom započetih projekata u toj općini te zahvalio na dosadašnjoj pomoći kojom je realizirano više projekata u toj općini.

Predsjednik Federacije BiH posjetio je danas, zajedno s ministrom Martićem, i bolnicu 'Dr. fra Mato Nikolić' u Novoj Biloj, kojoj je tom prigodom dodijeljeno 50.000 maraka za zamjenu dotrajale stolarije.

Čavara i Martić obišli su gradilište šeste lamele te bolnice i razgovarali s primariusom dr. Velimirom Valjanom, koji ih je upoznao s trenutnim funkcioniranjem bolnice i tijekom izgradnje te im zahvalio na dosadašnjoj pomoći u realizaciji završne faze projekta energetske učinkovitosti te bolnice.

Osobito je istaknuo značaj pomoći za poboljšanje uvjeta pacijenata bolnice u Novoj Biloj koja je dodijeljena prethodnih godina, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close