Napad na vijećnika

Čapljinski načelnik pisao MUP-u HNŽ: Pronađite i kaznite bombaša

Vijesti / Flash | 13. 03. 2017. u 10:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dr. Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina, zatražio je u pismu koje je uputio ministru unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Slađanu Bevandi, načelniku Policijske uprave u Čapljini Mariju Zovki i ravnatelju županijske uprave policije Iliji Lasiću, da se rasvijetli posljednji incident u kojemu je bačena eksplozivna naprava na poslovni objekt u vlasništvu oporbenoga vijećnika Pere Previšića iz Čapljinske neovisne stranke - Čapljina u srcu Pere Previšića.

Taj je potez uslijedio nakon što je Previšić upao u ured načelnika Vidića i fizički nasrnuo na njega, za što je dobio prekršajnu prijavu, ali i njegovih optužbi te ove političke stranke iz koje su iznijeli tvrdnje kako je bomba bačena zbog njegova političkog djelovanja u Općinskom vijeću.

Podsjetimo, proteklog tjedna na stambeno-poslovni objekt vijećnika Pere Previšića bačena je eksplozivna naprava, zbog čega je Previšić zajedno sa svojim sinom upao u ured čapljinskog načelnika i fizički nasrnuo na njega, što je Vidić prijavio Policijskoj upravi Čapljina.

Vidić je potom medijima objasnio kako je suvišno o tome govoriti, posebno zbog činjenice da Previšićeva stranka ima dvojicu od 25 općinskih vijećnika, dok pak HDZ BiH samostalno ima 60 posto, odnosno 15 vijećnika.

''Treba rasvjetliti ovaj događaj koji se dogodio, mislim na bacanje eksplozivne naprave, a ja sam uvjeren ako se riješi taj slučaj da će se riješiti i raniji slučajevi koji su se dogodili u posljednjih sedam do osam mjeseci u Čapljini. Uvjeren sam, a i mngoi dijele moje mišljenje, da je to djelo jedne te iste skupine koja na organiziran način nastoji zavesti nered na područje općine Čapljina i stvoriti osjećaj nesigurnosti. Zato kažem da je neobično važno da se ovo rasvijetili, a ja ću od svih onih koji su zaduženi za rješavanje ovih slučajeva, i od Policijske postaje i od Policijske uprave Čapljina, od ministra MUP-a HNŽ tražiti da angažiraju sve svoje snage da iskoriste sve znanje da bi se ovaj slučaj, kao i svi oni slični, riješili'', poručio je Vidić novinarima okupljenima na konferenciji povodom nemilih događaja u Čapljini proteklog tjedna.

Dodao je i kako neredi nisu u interesu vladajućoj stranci u Čapljini.

?“HDZ BiH u Općinskom vijeću Čapljina ima 15 vijećnika, a njegova Čapljinska neovisna stranka tek dva vijećnika. Dakle, nisu uopće politička konkurencija i zar je nama, kao apsolutnoj većini, potrebno bilo kakvo nasilje. Upravo suprotno, treba nam mirno i uredno okruženje jer želimo provoditi projekte na razvoju naše općine”, poručio je tada Vidić.

Prema njegovim riječima, netko od Čapljine želi napraviti grad slučaj, kao što je urađeno sa Mostarom i Stocem.

''Ne mogu se oteti dojmu da mi sve ovo nekako miriše na Stolac. U Stocu je krenulo lagano, rušenjem spomenika, da bi na kraju Stolac postao grad slučaj, a znamo što se događalo na izborima i ponovljenim izborima. Netko očito želi da Čapljina postane grad slučaj'', kaže Vidić.

S druge strane, iz oporbenih redova najavili su nastavak navodnog razračunavanja u Čapljini.

Kopirati
Drag cursor here to close