Odavanje počasti sugrađaninu

Čapljina: Više od tisuću građana na ulicama u čast generala Praljka

Čapljinci su se okupili ispred zgrade općine, gdje je zapaljeno više od 1.000 svijeća, a okupljeni su izrazili i nezadovoljstvo presudom haškoj šestorci.
Vijesti / Flash | 30. 11. 2017. u 20:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od tisuću Čapljinaca okupilo se u četvrtak navečer na Trgu kralja Tomislava u Čapljini, kako bi odali počast svom sugrađaninu, generalu Slobodanu Praljku, koji je jučer preminuo u Hagu.

Čapljinci su se okupili ispred zgrade općine, gdje je zapaljeno više od 1.000 svijeća, a okupljeni su izrazili i nezadovoljstvo presudom haškoj šestorci.

''Neću vam se zahvaljivati što ste došli u ovako velikom broju, ni što ste se odazvali pozivu da dođete na ovaj skup, jer evidentno je da vam poziv nije trebao, odnosno da vam je poziv došao iz vaših srca. Čapljina još jednom pokazuje što je! To smo mi, koji smo večeras ovdje, trenutak je da evo najprije sami sa sobom raščistimo neke stvari, a onda da večeras na tih, miran i dostojanstven, ali prije svega ponosan način odamo počast svim haškim uznicima, svim drugim uznicima, na poseban način našem generalu i sugrađaninu, čovjeku koji je stajao ispred svih nas, generalu Praljku'', rekao je načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.

Građani Čapljine nisu krili nezadovoljstvo presudom Haškoj suda. Mnogi od njih osobno poznaju generala Praljka, a za sve njih ono što je učinio je visoki moralni čin.

''Naš general Praljak nije ratni zločinac. Činom koji je napravio pokazao je da ne želi prihvatiti sramnu presudu, i podnio je žrtvu za sve nas, kojom je poručio da se trebamo boriti za pravdu i opstojnost i jednakopravnost Hrvata u BiH'', jednoglasni su Čapljinci.

Prije paljenja svijeća i okupljanja na trgu u crkvi sv. Franje Asiškog održana je sveta misa za generala Praljka i haške uznike.

Podsjetimo, sinoć je u Čapljini, unatoč kiši i lošem vremenu, ispisan veliki mural sa likom generala Slobodana Praljka i njegovim posljednjim riječima.

Kopirati
Drag cursor here to close