Nakon četiri mjeseca

Čapljina ponovno dobiva semafore i pravo polaganja vozačkih ispita

Čapljinke i Čapljinci ponovno će u rodnom gradu sticati zvanje vozača.
Vijesti / Flash | 16. 04. 2019. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Budući vozači, kao i instruktori te voditelji autoškola u Čapljini mogu odahnuti - uskoro će u Čapljinu biti vraćeno polaganje vozačkih ispita.

Ovu informaciju za Bljesak.info potvrdili su iz jedne čapljinske autoškole, čiji instruktor nam kaže kako će to olakšati i pojeftiniti posao svima - i autoškolama i polaznicima.

''Proteklih par mjeseci smo se borili jer smo polaganja morali vršiti izvan Čapljine, najčešće u Stocu, što pored objektivnih poteškoća u smislu učenja vožnje iziskuje i dodatne troškove'', kaže ovaj instruktor u razgovoru za Bljesak.info.

Podsjetimo, u prosincu je gradnjom kružnog toka u Tasovčićima, na magistralnoj cesti M-17, uklonjeno posljednje raskrižje sa semaforima u Čapljini, čime je ovaj hercegovački gradić izgubio status ispitnog mjesta za polaganje vozačkog ispita. Potvrđeno je to iz resornog ministarstva, iz kojeg je poručeno da je zakonska regulativa vrlo jasna te da se ''moraju ponašati u skladu s važećim zakonskim propisima''.

Čapljinski načelnik Smiljan Vidić rekao je tada da se ova situacija, možda, mogla i izbjeći, ali da su im iz poduzeća ''Ceste FBiH“ rekli da će im donirati semafore koji su uklonjeni s ovoga raskrižja.

''Nakon toga obavijestili su nas da su semafori njihovo stalno sredstvo i da nam ih, praktično, ne mogu donirati. Stoga, jedino što nam je preostalo jeste da pokrenemo postupak javne nabavke koji iziskuje dodatno vrijeme. Već smo u koordinaciji sa PU Čapljina odredili lokaciju za semafore'', rekao je tada Vidić.

Dolaskom sunčanih dana radnici su počeli radove na postavljanju semafora, a kako Bljesak.info doznaje, isti će biti postavljeni na križanju Ulice Zrinsko-Frankopanske i Ulice Ruđera Boškovića u blizini crkve sv. Franje Asiškog u Čapljini.

Uglavnom, Čapljinke i Čapljinci ponovno će u rodnom gradu sticati zvanje vozača.

Kopirati
Drag cursor here to close