Dan otvorenih vrata

Čapljina: Osnovnoškolci posjetili vojarnu i učili o životu pripadnika Oružanih snaga

Vijesti / Flash | 23. 11. 2016. u 13:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu obilježavanja 11. godišnjice formiranja Oružanih snaga BiH, u vojarni ''Božan Šimović'' Čapljina održan je Dan otvorenih vrata koji su organizirali Zapovjedništvo 4. pješadijske brigade i 4. logistički bataljon Zapovjedništva logistike.

Oko 500 učenika, nastavnika i direktora OŠ „Kočerin“ – Široki Brijeg, OŠ „Vladimir Pavlović“ – Čapljina, Osnovne škole Čapljina, Osnovne škole Stolac, Prve osnovne škole Stolac, Osnovne škole “Antun Branko Šimić” – Mostar, Osnovne škole „Sveti Sava“ – Ljubinje i Osnovne škole “Lipanjske zore” – Domanovići, imali su priliku upoznati se sa životom i radom pripadnika OS BiH u vojarni, te pogledati dio naoružanja i opreme koji se koriste u OS BiH.

Druženje je započelo intoniranjem himne Bosne i Hercegovine u izvođenju Vojnog orkestra OS BiH te pozdravnim riječima načelnika stožera 4. pbr brigadira Senada Memića, koji je gostima zaželio dobrodošlicu, kao i da se ugodno osjećaju u vojarni ''Božan Šimović'' u Čapljini.

Druženje sa učenicima osnovnih škola je nastavljeno predstavljanjem 4. pbr kratkim informativnim brifingom. Ovo je bila i lijepa prilika za realizaciju sata obuke za učenike i nastavnike na kojem su upoznati sa svim vrstama protupješadijskih mina, i načinima na koji demineri OS BiH iste pronalaze na prostorima cijele Bosne i Hercegovine.

Pored upoznavanja sa vrstama mina, održano je i prigodno predavanje iz oblasti protupožarne zaštite gdje su učenici i nastavnici upoznati sa svim vrstama protupožarnih aparata.

Po završetku predavanja, učenici su i praktično probali aktiviranje PP aparata za gašenje vatre, uz nadzor instruktora PPZ. Pored realizirane obuke/nastave, u sklopu boravka u vojarni ''Božan Šimović'', učenicima i nastavnicima je prezentirano naoružanje, oprema i obučenosti pripadnika 4. pbr.

Pripadnici OS BiH iz Čapljine su iskoristili ovaj boravak učenika da na dostojanstven način predstave OS BiH i prošire suradnju sa lokalnim stanovništvom.

Kopirati
Drag cursor here to close