Do daljnjeg

Čapljina odgodila zatvaranje kolektivnog centra

Općina Čapljina je spremna osigurati zemljište, sve dozvole, priključak vode i kanalizacije, te izgraditi pristupne puteve i rasvjetu.
Vijesti / Flash | 08. 02. 2018. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vlada usvojila je prijedlog da općina Čapljina bude naknadno uključena u Projekt CEB II “Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja”, te za realizaciju ovog zaključka zadužila Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

U prognaničkom kampu Tasovčići smještena je 31 obitelj sa 55 članova, a na prostoru općine Čapljina je u alternativnom smještaju evidentirano i jedanaest obitelji sa 49 članova.

Općina Čapljina je spremna osigurati zemljište, sve dozvole, priključak vode i kanalizacije, te izgraditi pristupne ceste i rasvjetu.

Podsjetimo,  u centru već više od dvadeset godina žive Hrvati izbjegli iz Vareša, Kaknja, Travnika, Konjica...

Do prije par godina u ovim trošnim barakama živjelo ih je više od petsto, danas ih je ostalo pedesetak, a među njima i četverogodišnje dijete.

Ovaj kolektivni centar bio je razlog sastnka Davora Čordaša, ministra za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske i Smiljana Vidića, načelnika općine Čapljina, na kojem je glavna tema bila izgradnja dviju stambenih zgrada na Modriču u okviru projekta regionalnog stambenog programa.

Plan je na Modriču (brdo iznad Čapljine) izgraditi dvije zgrade s ukupno 44 stana u koje će se smjestiti korisnici kampa u Tasovčićima i oni ljudi koji još uvijek koriste alternativni smještaj

Kopirati
Drag cursor here to close