Saniranje štete nakon nesreće

Čapljina: Još se ne zna kada će biti izvučena lokomotiva

Po okončanju istrage javnost će biti detaljnije upoznata s uzrocima i posljedicama ove željezničke nesreće
Vijesti / Flash | 06. 12. 2017. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željeznice Federacije BiH formirale su povjerenstvo za isljeđivanje izvanrednog događaja, iskakanja brzog putničkog vlaka iz tračnica, koje se dogodilo u nedjelju, 3. prosinca 2017. godine, u večernjim satima u mjestu Šurmanci, tri kilometra od Čapljine, a u skladu s uputom o postupku za slučaj izvanrednog događaja (uputu 79).

Željeznica Federacija BiH s potrebnom mehanizacijom nalaze se na mjestu nesreće u cilju uspostave odvijanja željezničkog prometa na ovoj relaciji koja je za sada u prekidu do daljnjeg. Do konačne normalizacije željeznički putnički promet odvijat će se do Mostara, a daljnji nastavak putovanja do Čapljine bit će organiziran autobusima, piše Večernji list.

Po okončanju istrage javnost će biti detaljnije upoznata s uzrocima i posljedicama ove željezničke nesreće u kojoj je nastala znatna materijalna šteta.

Podsjetimo, brzi putnički vlak, koji je prometovao na relaciji Sarajevo - Čapljina, iskočio je u nedjelju navečer iz tračnica prilikom nailaska na odron kamena - stijene na pruzi u mjestu Šurmanci, tri kilometra od Čapljine, u 19.05. U vlaku se nalazilo 20 putnika od kojih nitko nije ozlijeđen, dok je u mostarskoj bolnici hospitaliziran strojovođa koji nije životno ugrožen.

 

Kopirati
Drag cursor here to close