Podrška miru

Čapljina: 53 pripadnika Oružanih snaga ispraćeno u misiju u Afganistan

U Čapljini je upriličena svečanost povodom ispraćaja desete rotacije pješačke postrojbe i IV rotacije vojno – policijske postrojbe OS BiH u operaciji podrške miru u Islamsku Republiku Afganistan.
Vijesti / Flash | 12. 06. 2019. u 12:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Naša obaveza je sudjelovanje u mirovnim misijama, a danas smo ispratili jednu rotaciju u Afganistan. Ovo je još jedna potvrda spremnosti Oružanih snaga BiH, bez obzira kakav se zadatak pred njih stavlja, da odgovore svim izazovima i zadaćama međunarodnog karaktera. Još jednom izražavam čestitke zapovjedniku brigade Zdravku Rezi, kao i svima koji su pomogli da ova postrojba bude pripremljena za obavljanje zadataka u Afgnistanu'', rekla je za Bljesak.info ministrica obrane Marina Pendeš prilikom ispraćaja 53 vojnika Oružanih snaga BiH u Afganistan u vojarni u Čapljini.

Naime, u Čapljini je upriličena svečanost povodom ispraćaja desete rotacije pješačke postrojbe i IV rotacije vojno – policijske postrojbe OS BiH u operaciji podrške miru u Islamsku Republiku Afganistan. U ovu misiju ispraćeno je 53 pripadnika, od čega su tri žene.

General major Radovan Ilić, zapovjednik operativne komande OS BiH rekao je kako su ponosni na ovu rotaciju.

''Oni će tamo izvršavati misije i zadatke koji se tiču osiguranja baze, kao i vojno-policijskih poslova. Ja sam bio u prilici da se uvjerim kao operativni zapovjednik da su ljudi izabrani u skladu s kriterijima te da su uspješno obučeni za izvršavanje zadataka u misiji'', rekao je Ilić.

Zdravko Rezo, zapovjednik 4. PBR predao je postrojbu zapovjedniku Operativnog zapovjedništva.

''Moja misija je bila da obučim i opremim postrojbu, što sam uspješno i učinio. Radi se o obuci od 6 mjeseci, provedenoj u tri faze, u čemu su nam pomogli i partneri iz NATO-a. Ovo je četvrta rotacija iz 4 PBR i mi smo ranija iskustva utkali u pripremu'', rekao je Rezo.

Poručnik Željko Marković, zapovjednik Pješačke postrojbe koja ide u izvršenje misije  kaže da su spremni za misiju.

''Obuka je bila zahtjevna i intezivna, prošli smo sve ono što nas dolje očekuje, da bi bili postavljeni na kraju obuke u vježbu ocjenjivanja sa sličnim uvjetima koji nas dolje očekuju i uspješno smo istu prošli tako da znam da smo spremni za misiju'', rekao je Marković.

 

Kopirati
Drag cursor here to close