Spriječen fizički napad

VIDEO | Burno na sjednici u Bugojnu, predsjedavajući napao vijećnika

Na sjednici Općinskog vijeća u Bugojnu jučer je spriječen fizički napad predsjedavajućeg Miroslava Zelića i vijećnika Armina Čuste.
Vijesti / Flash | 26. 02. 2021. u 08:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Općinskog vijeća u Bugojnu jučer je spriječen fizički napad predsjedavajućeg Miroslava Zelića i vijećnika Armina Čuste, a sve je uslijedilo nakon što je zabranjeno prisustvo medija na sjednici.

Portalu Bugojno-danas je bilo zabranjeno prisustvo na sjednici, dok je RTV-u Bugojno onemogućeno snimanje, a vijećnici su nakon što je nastavljena sjednica u KSC Bugojno postavili stalak za snimanje kako bi prenosili sjednicu na društvenim mrežama, ali načelnik Bugojna Hasan Ajkunić je to osporavao i zatražio da se ukloni.

Video: Spriječen fizički napad u Općinskom vijeću Bugojno,predsjedavajućem zasmetale riječi vijećnika Čuste

Prijetnje su uslijedile od predsjedavajućeg OV Bugojno Miroslava Zelića koji je zaprijetio vijećnicima da će sve tOčke biti usvojene jedna za drugu bez rasprave ako se nastavi raditi na ovakav način, a potom su se pobunili i vijećnici koji su reagirali na Zelićevu izjavu.

Vijećnik NiP-a je kazao "koje neovlašteno snimanje, imate li hrabrosti reći da je ovo nezakonito i da pokušavaju odlukom staviti van snage statut".

"Nakon tih riječi Čuste, predsjednik kluba SDA Salih Gurbeta je vijećniku Čusti dobacio “šta pametuješ”. Čusto je nakon toga Grubeti obrazlagao da je pročitao statut i da ga poznaje bolje od njega te je dodao da Gurbeta ode u Vrbanju i vidi šta su mu rekli što je glasao da Miroslav Zelić bude predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno. Nakon toga, Zelić je ustao i krenuo prema Čusti, ali su ga zaustavili vijećnici i spriječili vjerojatno fizički napad", prenosi Bugojno-danas.

U prilogu pogledajte i video snimku rasprave koja je obilježila sjednicu Općinskog vijeća Bugojno.

Kopirati
Drag cursor here to close