Patriotska liga

Bukvarević: Bošnjaci u Livnu heroji koji se susreću s nizom problema

Bukvarević je objasnio rad i zalaganje Ministarstva u donošenju Zakona o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih obitelji.
Vijesti / Flash | 24. 08. 2019. u 12:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata Salko Bukvarević nazočio je svečanoj akademiji u povodu obilježavanja formiranja Patriotske lige Livno.Obraćajući se nazočnima ministar Bukvarević je objasnio rad i zalaganje Ministarstva u donošenju Zakona o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih obitelji te ih upoznao kako će sljedećega tjedna biti organiziran sastanak sa svim županijskim ministrima kako bi se iznašlo adekvatno rješenje i bili zbrinuti branitelji koji imaju manje od 57 godina, a koji nisu ostvarili prava kroz doneseni federalni zakon. 

S obzirom na to da je ministar upoznat s problemom priznavanja ranije izdanih rješenja i izdavanjem novih u Odjelu odbrane u Livnu, pozvao je nazočne da svoja prava traže zakonski definiranim procedurama, da pišu tužbe, molbe, zahtjeve i koriste sve raspoložive pravne lijekove jer je, kako je kazao, to jedini put za rješavanje ovakvih i sličnih problema. 

Uz čestitke organizatorima u povodu godišnjice formiranja Patriotske lige, ministar je kazao i da su "Bošnjaci u Livnu heroji budući se susreću s nizom problema ali istrajavaju i ne napuštaju svoja ognjišta".

Prisutnima su se još obratili, u ime domaćina Mujo Sitnić i Sakib Halilović u ime Patriotske lige BiH, a svečanost je popraćena prigodnim kulturno-umjetničkim programom, priopćeno je iz Kabineta ministra Bukvarevića.

Kopirati
Drag cursor here to close