Mišljenja

Bujica hrvatskih reakcija: Potpora Čoviću nakon razgovora s radnicima

"Svjesni smo izrazito teške situacije u kojoj se nalaze djelatnici Aluminija'', napisala je Lovrić.
Vijesti / Flash | 11. 07. 2019. u 22:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članica Predsjedništva HNS-a BiH i počasna predsjednica HSS-a BiH Ljiljana Lovrić izrazila je nadu da će Aluminij ponovno krenuti s radom te iskazala potporu predsjedniku HNS-a BiH Draganu Čoviću.

 "Svjesni izrazito teške situacije u kojoj se nalaze djelatnici Aluminija i kako je u ovom trenutku ispravan put dijalog i traženje rješenje za spas ovog poduzeća koji je bio jedan od najvećih izvoznika iz BiH želimo dati punu potporu predsjeniku Covicu u njegovom snažnom zalaganju i nastojanjima da u pregovorima sa svim akterima vezanim za Aluminij uspije se naći kvalitetno rješenje kako bi još jednom kao i već nekoliko puta do sada pomogao u održavanju proizvodnje i nastavku rada ovog nekadasnjeg giganta koji je iznimno važan za cijelu Bosnu i Hercegovinu, prostor Županije HNŽ i Grada Mostara kao i niza poduzeća koja su surađivala s Aluminijem", navela je na svome Facebook profilu Ljiljana Lovrić koju smo prije nekoliko dana pitali hoće li zbog situacije u Aluminiju zasjedati Odjel za gospodarstvo HNS-a, ali smo ostali bez odgovora.

Istim statusom na Facebooku potporu Draganu Čoviću je izrazila i glavna tajnica HDZ-a BiH Miljana Glamuzina.

Zdenko Klepić, predsjednik Nadzornog odbora, se također nakon sastanka sa Draganom Čovićem osvrnuo na njegovu ulogu uz ovu tvornicu.

"Ako gledamo pomoć koju je pružila Vlada Republike Hrvatske preko Čovića i Plenkovića, njima ide zahvala za sve što su učinili. Znate kakva je politika u BiH, a hrvatska politika u manjina. Ali svi smo krivi jer nismo uspjeli osigurati nastavak poslovanja. Slika je obećavajuća i nadanja postoje za sve uposlenike", rekao je Klepić.

Čović je nakon sastanka sa predstavnicima Sindikata i Nadzornog odbora brzo napustio Aluminij te ostao bez izjava za medije. 

Potpori Draganu Čoviću pridružila se i Udruga hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata Grada Mostara u priopćenju koje je potpisao njihov predsjednik Miro Šunjić.

Također, tijekom petka, 12. srpnja, potporu Čoviću na zajedničkom sastanku izrazili su članovi Glavnog vijeća Hrvatske zajednice Herceg-Bosne.

Kopirati
Drag cursor here to close