Korona, nema dijaspore...

Bugojno: Drastično smanjen broj zahtjeva za izdavanje osobnih dokumenata

Broj zahtjeva građana je drastično smanjen. Razlog je koronavirus, koji je spriječio mnoge da dođu u BiH
Vijesti / Flash | 07. 08. 2020. u 13:40

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku od ranijih godina kada je situacija bila potpuno drugačija, ovog ljeta nema većih gužvi na šalterima za izdavanje osobnih dokumenata u Bugojnu.

Rad uposlenih u Odsjeku administrativnih poslova prilagođen je aktualnoj pojavi koronavirusa, a aktivnosti koje provode svedene su, uglavnom, na pružanje usluga građanima koji posjeduju dokumente čiji je rok važenja istekao, ili će se to uskoro desiti.

''Broj zahtjeva građana je drastično smanjen. Razlog je koronavirus, koji je spriječio mnoge da putuju izvan BiH, ali i nemogućnost masovnijeg dolaska naših ljudi iz inozemstva, koji u ovom periodu redovno posjećuju rodni kraj'', kazala je Sabiha Crnica iz bugojanskog odjela za izdavanje osobnih dokumenata.

Dodaje kako je, ipak, u odnosu na prve mjesece ove godine, interes građana za novim osobnim dokumentima tijekom srpnja bio veći za gotovo tri puta, što je uobičajeno za ljetno razdoblje.

Također, pozvala je građane da ne dolaze na mjesta izdavanja ovih dokumenata bez prijeke potrebe, te da i slučaju da ipak moraju to učiniti, poštuju mjere preveniranja širenja COVID-19.

''Nadam se da će se epidemiološka situacija uskoro stabilizirati, a dok se to ne dogodi ne preostaje nam ništa drugo nego da učinimo sve što je u našoj moći, kako bi zaštitili sebe i druge'', zaključila je Crnica.

Kopirati
Drag cursor here to close