Odgođeno za 26. studeni

Budimir se nije pojavio na sudu, odgođeno suđenje

Vijesti / Flash | 30. 10. 2013. u 12:53 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 ODGOĐENO SUĐENJE BUDIMIRU, NASTAVAK ZAKAZAN ZA 26. NOVEMBAR

Nastavak suđenja predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru po optužnici kojom se tereti za nedozvoljeno držanje oružja odgođen je danas u Općinskom sudu Sarajevo usljed izostanka optuženog. Nova ročišta u ovom predmetu zakazana su za 26. studeni i 12. prosinac.

Budimirov izostanak opravdao je njegov odvjetnik Ragib Hadžić, navodeći da njegov branjenik danas nazoči zasjedanju Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, gdje je dužan podnijeti izvještaj o pomilovanjima za 2012. godinu, te odgovarati na poslanička pitanja.

Dodao je da je ta točka dnevnog reda parlametarnog zasjedanja bila planirana za utorak, ali da je zbog prolongiranja jučerašnje rasprave, odgođena za danas.

Odvjetnik Hadžić je u vezi s ovim u spis priložio i pisani podnesak, te je sudac Sedin Idrizović prihvatio razloge Budimirovog izostanka, cijeneći da se radi o iznenadnim i nepredvidivim razlozima.

Inače, suđenje u ovom predmetu počelo je 20. rujna.

Prema optužnici Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su 26. travnja o. g., tijekom pretresa Budimirovog ureda u zgradi Predsjedništva BiH, pronašli pištolj "češka zbrojovka", call 6,35 mm sa sedam metaka, za koji, navodno, nije pribavio odgovarajuće odobrenje nadležnog organa.

U vezi s tim, tereti se za kazneno djelo iz člana 52., stav 1., tačka a) Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Kantona Sarajevo.

Na ročištu za izjašnjenje o krivici, održanom 1. srpnja, Budimir se izjasnio da nije kriv.

Kopirati
Drag cursor here to close