I dalje propovjeda

Britanski imam tvrdio da su seksualne ropkinje prihvatljive u islamu

Vijesti / Flash | 01. 08. 2016. u 07:54 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski muslimanski propovjednik u Cardiffu podigao je buru u javnosti nakon što je u svojim radikalnim propovijedima kazao kako je u sklopu islama u redu uzimati zarobljenike i seksualne robove.

Imam Ali Hammuda radi u istoj džamiji iz koje potječu trojica mladih radikaliziranih džihadista koji su iz Ujedinjenog Kraljevstva otišli u Siriju.

U svojim propovijedima, koje su često slušala i djeca od 13 i 14 godina, Hammuda je slao brojne poruke srodne onima ISIL-a, uključujući i onu o tome kako je "sudnji dan blizu", piše Daily Mail.

Hammuda i danas propovijeda u džamiji Al-Manar, dvije godine nakon što su tri mlada člana te muslimanske zajednice otputovala u Siriju kako bi se pridružili teroristima.

Novinar Rizwan Syed snimio je u tajnosti snimku s okupljanja grupe koja proučava Kuran u toj džamiji, a snimku je poslao Daily Mailu. Snimka je napravljena u listopadu 2014. godine, a na njoj se čuje niz kontroverznih poruka.

Među njima se nalazi i ona koja je osobito potresla britansku javnost, ona o ropstvu.

"Jedna od interpretacija sudnjeg dana je da će neposredno pred taj trenutak biti mnogo ratova, poput onih koje vidimo danas. Zbog tih ratova žene će biti uzimane kao ropkinje. Njihovi gospodari ulazit će u odnose s njima jer je to dozvoljeno u sklopu islama, u redu je ulaziti u odnose sa ženom koja ti je rob ili supruga", kazao je.

Ono što Hammuda nije kazao je to da je robovlasništvo ilegalno - kako u islamu, tako i diljem svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close