'Eksploziv' na Bregani

Slovenci milsili da je slavni ruski pijanist bombaš

HAK je prvo objavio kako je zbog policijskog postupanja prekinut promet na graničnom prelazu Bregana u oba smjera. Promet se preusmjeravao na granični prelaz Bregana Naselje.
Vijesti / Flash | 27. 12. 2019. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 11.40 ponovno je pušten promet preko graničnog prelaza Bregana, koji je oko sat i po bio zatvoren zbog pronalaska sumnjivog predmeta u koferu Flixbusa koji je iz Hrvatske ulazio u Sloveniju.

HAK je prvo objavio kako je zbog policijskog postupanja prekinut promet na graničnom prelazu Bregana u oba smjera. Promet se preusmjeravao na granični prelaz Bregana Naselje.

Komercijalna televizijska stanica POP-TV objavila je da se radilo o uzbuni zbog sumnje da je u Flixbusu koji je iz Hrvatske ulazio u Sloveniju otkrivena eksplozivna naprava.

U isto je vrijeme i mladi ruski pijanist na svom Facebook profilu napisao što se dogodilo te je objavio sliku uređaja za koji su policajci mislili da je bomba. Radi se o bluetooth uređaju, odnosno pedali za iPad koja okreće notne stranice.

Gugnin je na svom Facebook profilu napisao kako je danas zadržan na granici Slovenije i Hrvatske, da su ga bacili na tlo s licem prema dolje i ruke stavili na iza leđa. "Moju djevojku su ispitivali posebno i nisu joj dozvolili da me vidi. Ona je zvala ruski konzulat u Ljubljani, no rekli su joj da trenutno ne mogu ništa učiniti jer policija još ništa ne govori. Više od dva sata držali su me s lisicama na rukama bez ikakvog objašnjenja.

Problem je bio što policija nije imala pravo ni dozvolu otvoriti moju prtljagu, već su morali čekati stručnjake iz Ljubljane.

Kada su shvatili da moja pedala nije bomba, ispričali su se, ponudili me kavom, objasnili mi i pokazali zašto su mislili da se radi o opasnoj napravi... Da budem iskren, i sam bih pomislio da je to bomba da sam bio u njihovoj poziciji", napisao je između ostalog Gugnin.

"Današnji događaj na Obrežju potvrdio je visoku razinu spremnosti i odgovornosti slovenske policije za zaštitu schengenske granice. Nakon otkrivanja sumnjivog predmeta odmah su reagirale sve nadležne službe u skladu s unaprijed utvrđenim postupcima u svom području", kazali su iz slovenske policije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close