sljedećih deset dana

Braniteljske udruge očekuju da će Parlament Federacije usvojiti rezoluciju

Vijesti / Flash | 27. 06. 2016. u 11:49 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici braniteljskih udruga predali su danas Domu naroda Parlamenta Federacije Rezoluciju o pravima demobiliziranih boraca da bi ona, prema njihovom očekivanju, bila usvojena u Parlamentu.

Vlado Marušić, predsjednik Udruge zaboravljeni branitelji županije Zapadnohercegovačke i član Savjeta branitelja Federacije BiH, navodi da je Rezoluciju branitelja u Federaciji potpisalo dosad 70 boračkih udruženja proisteklih iz rata u BiH.

U Rezoluciji se, između ostalog, traži jedinstven registar pripadnika oružanih snaga, mjesečni dodatak za svaki mjesec proveden u ratu, uvođenje ministarstva branitelja u svim županijama FBiH.

Kako Marušić ističe današnje predavanje Rezolucije branitelja je završni pečat na zahtjeve demobiliziranih branitelja.

''Dali smo rok Parlamentu Federacije da u sljedećih deset dana uzmu u razmatranje Rezoluciju, uvrste je u dnevni red, i nadamo se jednoglasno usvoje'', kaže Marušić.

On ističe da se bore za jedinstven registar branitelja kako bi se i na taj način uštedjela znatna sredstva. Po njegovim riječima za to jedinstvo se bore male boračke organizacije koje nisu na proračunu, poput Zaboravljenih branitelja, Maloljetnih boraca, oboljelih od PTSP-a i slične.

S Rezolucijom nisu suglasne krovne organizacije boraca poput HVIDRA, Obitelji poginulih, RVI, demobiliziranih boraca i dobitnika najviših priznanja i odlikovanja. Prema podacima u Federaciji BiH ima 1.100 udruženja s prefiksom borački.

Kopirati
Drag cursor here to close