Represivne službe

Braniteljska Udruga 'Zavjet' prosvjeduje zbog uhićenja deset Hrvata

Vijesti / Flash | 02. 11. 2016. u 12:04 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici braniteljske Udruge "Zavjet", oglasili su se u srijedu priopćenjem za javnost u povodu uhićenja deset Hrvata u Posavini, prosvjedujući kako ističu, "na ova selektivna i sračunata uhićenja pripadnika HVO-a koja imaju za cilj podcijeniti i omalovažiti ulogu HVO-a u obrani Bosne i Hercegovine".

- Više nije pitanje tko će sljedeći biti priveden i uhićen, a da za to nema niti podignuta službena optužnica. Narodno pitanje je koliko će još pripadnika HVO-a biti procesuirano za navodne ratne zločine s istom uvodnom rečenicom: 'Krivi su za progon i ubijanje nedužnih srpskih civila, za ratni zločin, a sve u svrhu udruženog zločinačkog pothvata' - ističe se u priopćenju.

Udruga "Zavjet" nadalje prosvjeduje protiv svih političara koji, kako kažu, u zadnjih 20 godina apliciraju na svim nivoima vlast, kako u Federaciji, jednako tako i na razini države.

- Tko je donosio ovakve zakone, a tko ih je prihvatio, pitamo ih? Pitamo ih i čije su to obavještajne i represivne službe u državi, ima li u njima Hrvata i za koga rade? Pitamo i sve braniteljske udruge proistekle iz HVO-a i Domovinskog rata, gospodo zašto šutite? Zašto ste indolentni, tko je taj tko vam uskraćuje stav i prkos prema neistini i nepravdi – navodi se, uz ostalo, u priopćenju Udruge Zavjet.

Kopirati
Drag cursor here to close