Koordinacija

Branitelji pred vladom: Postignut dogovor, borci ne vjeruju ni svojim generalima

Vijesti / Flash | 15. 03. 2017. u 14:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dogovora u Vladi Federacije BiH Koordinacija boračkih udruženja i saveza u Federaciji odlučila je za zamrzne prosvjede nakon što je Vlada Federacija pristala da tekst Zakona u izmjenama i dopunama zakona biti upućen u parlamentarnu proceduru.

Time je, kako je rečeno, ispunjen dio zahtjeva boračke populacije, zbog čega je odlučeno da prosvjedi budu zamrznuti, ali će Koordinacija pratiti poštuje li Vlada dogovorene rokove.

BHRT navodi kako su, nakon što im je priopćeno da će prosvjedi biti zamrznuti, prisutni borci bučno negodovali, govoreći da premijeru i ministrima ništa ne vjeruju.

Jedan od zahtjeva bio je i da se prisutnima obrati premijer Fadil Novalić, ali on to nije učinio. Pred borce je izašao resorni ministar Salko Bukvarević, ali zbog općeg meteža, malo je tko imao priliku čuti što je imao za poručiti. Na ministrovu konstataciju da nije nadležan za isplate borcima, i da je to u resoru Ministarstva rada i socijalne politike, opet se čulo skandiranje ''lopovi, lopovi''.

Prosvjednici nisu imali riječi hvale ni za generale koji su sudjelovali u pregovorima, govoreći da su ih oni izdali.

Inače, mirnim okupljanjem pred Vladom FBiH borci su tražili su da utvrđeni prijedlog Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju boraca u proteklom ratu bude upućen u parlamentarnu proceduru.

Ukoliko njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni, najavili su da će tražiti ostavku premijera FBiH Fadila Novalića i resornih ministara.

Bivši borci su po tko zna koji put poručili da oni nisu socijalna kategorija, već da su svoje mirovine zaradili i da samo traže ono što im je oduzeto, a što im pripada.

Kopirati
Drag cursor here to close