Odlučni u namjerama

Branitelji ne odustaju: Blokirat ćemo i promet u Zračnoj luci Sarajevo

''Gdje je ta civilna zaštita, zašto ne pomognu? Do sada smo sedam - osam hitnih slučajeva imali. Ljudima je hladno, imamo mnogo i ratnih vojnih invalida ovdje'', rekao je jedan od prosvjednika.
Vijesti / Flash | 28. 02. 2018. u 21:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mi ne idemo odavde dok se ovo ne riješi. Vjerujemo da će biti riješeno. Nitko nam se nije obratio, mi ne prijetimo, mi molimo, neka dođu ovdje i neka se obrate'', poručio je jedan od prosvjednika na Vogošćanskoj petlji u razgovoru za N1.

Uz to, najavili su i moguću blokadu Zračne luke Sarajevo.

''Djeca su nam gladna'', poručio je drugi.

''Moja je poruka Vladi Federacije da se urazume, da nešto riješe. Gdje je ta civilna zaštita, zašto ne pomognu? Do sada smo sedam - osam hitnih slučajeva imali. Ljudima je hladno, imamo mnogo i ratnih vojnih invalida ovdje'', ispričao je pred kamerama N1 televizije jedan od branitelja.

Reporterka N1 televizije kazala je da su prosvjednici pustili jednu obitelj da prođe pored blokade.

Kako je ranije potvrđeno, formiran je stožer na razini Federalne uprave policije, a policija poduzima mjere da ne dođe do esklacije.

Studenti pješačili kroz tunel na -15 °C

Mostarski studenti koji su krenuli na ekskurziju u Prag, danas su zbog prosvjeda branitelja koji su blokirali promet na magistralnom putu M-17 od Mostara prema Sarajevu, nakon 8 sati čekanja u koloni pješačili kroz tunel 'Ivan' na debelom minusu kako bi stigli do drugog autobusa.

Foto: Snimio čitatelj / 

 

Košarkaši zapeli u koloni

Košarkaši Vršca blokirani su na putu Sarajevo - Mostar uslijed prosvjeda branitelja koji su zaustavili promet na svim glavnim prometnicama u BiH.

Vrščani se nalaze u kilometarskoj koloni kod Konjica u nimalo naivnoj situaciji jer je vanjska temperatura - 17. Ipak, razloga za paniku nema.

"Nije prijatno, ali za sada je, bar što se nas tiče, sve pod kontrolom. Nalazimo se u toplom. Također i imamo goriva. Sve vrijeme smo u kontaktu sa našim sutrašnjim domaćinima, ekipom Zrinjskog, ali i čelnicima ABA lige i čekamo daljnje upute", rekao je za Novosti Predrag Kanački, direktor vršačkog kluba.

Zanimljivo, gotovo na istom mjestu 2012. godine vršački klub, tada pod imenom Hemofarm, bio je zarobljen, pa je na putu od Vršca do Mostara proveo nevjerojatnih 49 sati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close