Sjednica skupštine

Branitelji HVO-a HB: Zakon o razvojačenim braniteljima treba biti prioritet

Iz Udruge navode da je to prioritet zbog toga što se većina branitelja nalazi na zavodu za zapošljavanje ili oni uopće ne ostvaruju nikakva prava.
Vijesti / Flash | 18. 12. 2018. u 13:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zakon o razvojačenim braniteljima treba biti prioritet vlasti kako bi razvojačeni branitelji konačno počeli ostvarivati svoja prava predložena u nacrtu istog, jedan je od zaključaka skupštine Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) Herceg-Bosne koja se održala u ponedjeljak u Mostaru.

Iz Udruge navode da je to prioritet zbog toga što se većina branitelja nalazi na zavodu za zapošljavanje ili oni uopće ne ostvaruju nikakva prava.

Sjednica se održala pod presjedanjem predsjednika Nikice Tomića uz nazočnost predsjedništva, predsjednika županijskih udruga i svih članova Vijeća, a razgovaralo se o aktualnoj problematici i stanju u Udruzi, problema u njenom radu i financiranju.

Branitelji su tako na održanoj skupštini analizirali javni poziv na jednokratnu novčanu pomoć razvojačenim braniteljima, problemima koje prate branitelje pri ostvarivanju prava, kao i prava koja ostvaruju putem fondacije, pomoć u liječenju i slučaju smrti te pomoć putem braniteljskih Zadruga, priopćeno je. Analizirali su i tumačenje Zakona koji su dugo bili u proceduri, posebice Zakon o razvojačenim braniteljima, Zakon o Udrugama od vitalnog interesa za branitelje te proširenje zakona o mirovinskom osiguranju, koji nisu doneseni, a bili su u proceduri.

Skupština udruge razmatrala je i Zakona o hrvatskim braniteljima iz RH za pripadnike HVO-a čije je tumačenje također bilo u ponedjeljak u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače od strane povjerenika iz RH sa stradalnicima HVO-a te je data potpora radu koordinaciji braniteljskih Udruga HVO-a sa odjelom za branitelje pri HNS-u, prioppćeno je iz Udruge.

Kopirati
Drag cursor here to close