Oko stotinu prosvjednika

Branitelji blokirali Bijaču

Vijesti / Flash | 13. 10. 2016. u 08:39 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Udruge Zaboravljeni branitelji 13. listopada 2016. od 10 sati blokiran je promet za sva vozila na Međunarodnom graničnom prijelazu Bijača osim za pješake i hitne slučajeve.

Prema najavama Udruge, blokada će trajati bez ograničenja do ispunjenja njihovih zahtjeva.

"Trenutačno se oko stotinu prosvjednika nalazi kilometar od MGP Bijača na prometnici prema prijelazu", stoji u priopćenju iz Granične policije BiH.

Bivši branitelji okupili su se i na prosvjedima u Travniku, okupljeni u Vijeće branitelja SBŽ-a, koji upozoravaju da se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji, te traže usvajanje rezolucije branitelja na razini Federacije BiH.

Član Vijeća branitelja SBŽ-a Armin Plivčić kazao je kako su se bivši branitelji okupili u znak potpore demobiliziranim braniteljima, koji danas ispred Parlamenta Federacije BiH traže usvajanje rezolucije.

''Ovo je mirni prosvjed, što ne znači da će u budućnosti svi biti takvi. Tražimo da vlast podrži rezoluciju i ovim izmučenim ljudima osigura braniteljski dodatak. Neka oni odrede koliko će taj dodatak iznositi, ali se ljudima mora pomoći jer su postali socijalni slučajevi'', kazao je Plivčić novinarima.

Branitelji su se okupili na prosvjedu ispred zgrade Vlade SBŽ-a koja danas zasjeda, a od koje, kako kažu, traže, dosljednu primjenu Zakona o dopunskim pravima branitelja.

Koordinacija temeljnih braniteljskih organizacija ogradila se ranije od današnjih prosvjeda, te je priopćila kako su oni nepotrebni i da neće donijeti ništa dobro braniteljima.

Kopirati
Drag cursor here to close