Beograd

Brammertz: Nezadovoljan sam regionalnom suradnjom

Srbija će uprkos neslaganju oko nekih pitanja, nastaviti da jača suradnju sa Tužiteljstvom MMKS.
Vijesti / Flash | 05. 11. 2019. u 12:46 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Serge Brammertz

Glavni tužitelj Mehanizma za međunarodne kaznene sudove Serge Brammertz izrazio je u utorak u Beogradu nezadovoljstvo regionalnom suradnjom, kao i žaljenje zbog sporosti dostavljanja dokumentacije neophodne u procesima koji se vode pred Mehanizmom, priopćeno je iz Predsjedništva Srbije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na sastanku u Predsjedništvu Srbije, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Brammertz su razgovarali o predstojećem izvještaju tužitelja za Vijeće bezbjednosti Ujedinjenih nacija, postupcima koji se pred MMKS vode protiv državljana Srbije, rezultatima rada Tužiteljstva Haškog tribunala za bivšu Jugoslaviju, kao i pomoći u izgradnji institucija i prenošenju znanja srbijanskim pravosudnim organima.

Vučić je istaknuo da je suradnja Srbije sa Mehanizmom za međunarodne kaznene sudove dobra, kao i da će Srbija, uprkos neslaganju oko nekih pitanja, nastaviti da jača suaradnju sa Tužiteljstvom MMKS.

On je zahvalio na prijedlogu glavnog tužitelja Brammertza da nadležne institucije u Srbiji sudjeluju u zajedničkim programima, kroz koje bi Tužiteljstvo MMKS, u vidu obuke i drugih vidova potpore, pomoglo primjenu Strategije za ratne zločine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close