Reakcija

BPS: Usvajanjem proračuna, nastavlja se talačka kriza u Mostaru

Vijesti / Flash | 21. 12. 2016. u 10:03 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BPS je na jučerašnjem zasjedanju Parlamenta Federacije BiH, kao opozicijska stranka, bio apsolutno protiv usvajanja privremenog financiranja za sljedeću godinu za grad Mostar - navodi se u priopćenju te stranke.

Tim prije, navodi se dalje u priopćenju, jer Mostar već osam godina nema izbore i samim tim vlast nema nikakav legalitet niti legitimitet jer građani Mostara ne mogu da izaberu vlast ili daju, svojim glasanjem, mišljenje o trenutnoj, prisilnoj vlasti.

''Usvajanjem privremenog proračuna/financiranja Grada Mostara od strane SDA, HDZ, SBB i SzBiH, za godinu dana je odgođeno bilo kakvo rješenje za ovaj grad što znači da Mostar ulazi u devetu godinu svoje agonije i talačke krize što je nedopustivo u sustavu koji teži da bude demokratski i zasnovan na pravu'', ističu iz BPS-a.

Kao stranka smatraju "da je ovakav presedan koji u Mostaru traje već četiri godine, najbolji put za potpuni nestanak bilo kakve demokracije i prava u ovom gradu" te izražavaju svoj stav da bi se isti scenarij mogao ponoviti i u Stocu.

Kopirati
Drag cursor here to close