Kome je do rata?

Bošnjaci su razoružani: Zelene beretke osuđuju Halilovića

Vijesti / Flash | 22. 09. 2016. u 14:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ratne prijetnje Sefera Halilovića dale su alibi srpskim dužnosnicima da poruče kako će Srbija braniti Republiku Srpsku i kako će Republika Srpska proglasiti odcjepljenje, a što se savršeno uklapa u apokaliptični scenarij za Bosnu i Hercegovinu'', objavile su Zelene beretke kritiziravši u priopćenju za javnost izjave umirovljenog generala Armije R BiH Sefera Halilovića.

Istaknuli su kako Halilovićeve izjave održavaju njegove privatne stavove, te kako Bošnjaci ne žele sukobe ni u najdubljim mislima.

''Nameće se logično pitanje: Za koga radi Sefer Halilović i u čije ime govori. A, sve što govori isključivo služi velikosrpskim ciljevima?! Smatramo da su najviši bošnjački politički, akademski i duhovni dužnosnici dužni odmah se ograditi od privatnih prijetnji Sefera Halilovića, iza kojih ne stoje bošnjački narod, kojem ni na kraj pameti nije da prijeti ratom u povodu protivustavnog referenduma u Republici Srpskoj. Boračke organizacije također trebaju reći da su prijetnje Sefera Halilovića njegova osobna karta, a ne stav bh. patriota'', navodi se u priopćenju ove udruge veterana.

Ističu kako Bošnjaci nemaju drugog izlaza osim da se pravnim i političkim sredstvima bore za Bosnu i Hercegovinu te da ''posebnu dimenziju skandaloznim izjavama Sefera Halilovića predstavlja činjenica da su Bošnjaci danas jedini razoružani narod u Europi, koji s pravom strepi za svoju budućnost''.

''Svatko tko ih gura u ratnu opciju radi na štetu Bošnjaka. Je li Sefer Halilović ove skandalozne ratne prijetnje kazao kako bi stekao publicitet ili ih je kazao kao nekadašnji beogradski obavještajac, manje je bitno. Bošnjački dužnosnici moraju se hitno ograditi od ovog lažnog patriotizma koji ide na štetu Bosne i Bošnjaka'', navode Zelene beretke u priopćenju.

Podsjećamo, Halilović je, između ostalog rekao kako Milorad Dodik, predsjednik RS-a, odlukom o referendumu prelazi crveni liniju.

''Treba argumentima dokazat da je to nešto što je nastalo na genocidu, a to se nije imalo u vidu kada je taj Dayton na brzinu sklepan. Želimo upozoriti da nitko neće odnijeti komad BiH bez belaja'', smatra Halilović i dodao kako i na jednoj i na drugoj strani postoje ljudi koji su spremni ratovati.

Izjave Halilovića naišle su na brojne reakcije, a mediji u Srbiji na naslovnicama su donijeli priče kako Bakir Izetbegović i Sefer Halilović spremaju pokolj Srba.

Kopirati
Drag cursor here to close