Napad na Vučića

Bosić: Zakazale su sigurnosne agencije u Sarajevu

Vijesti / Flash | 12. 07. 2015. u 15:37 Z.D.
Kopirati

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić smatra da je problem zbog kojeg je jučer došlo do napada na srbijanskog premijera Aleksnadra Vučića u Potočarima to što nije bilo nikakve suradnje između policijskih službi.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zakazale su sigurnosne agencije u Sarajevu i tu nema nikakve dileme. Ja ne mogu vjerovati da nije bilo moguće osigurati prazan prostor u tih 20-ak metara kuda je izaslanstvo Srbije trebalo izaći'', kazao je danas Bosić u izjavi novinarima u Prijedoru.

Smatra da su jučerašnjim napadom na Vučića u Potočarima dodatno narušeni odnosi između BiH i Srbije i da je to proces koji se događa već najmanje posljednjih šest mjesec.

''U veljači smo dobili prvu informaciju o aktivnostima za razne rezolucije. U ovih pola godine je politika, ne samo iznutra nego i izvan BiH, bila je zaoštravanje odnosa i to je kulminiralo jučer na komemoraciji u Srebrenici'', rekao je predsjednik SDS-a.

Ocjenjuje i da će jučerašnji događaj možda razgolitit te odnose, tko je taj tko ne želi napredak, bolje odnose i pomirenje na ovom prostoru.

Komentirajući obnoviteljsku skupštinu Izvornog SDS-a koja je održana u Banja Luci, Bosić je naveo da ''predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pokušava napraviti svoj SDS kao što je to bio slučaj sa strankom Dragana Kalinića na pretprošlim izborima, pa Dragomira Jovičića na prošlim izborima“.

Kopirati