Poruka iz RS-a

Borenović: I pored teških političkih debata put prema EU najbolji smjer

Vijesti / Flash | 17. 01. 2017. u 12:03 Z.D.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović boravi u Munchenu na konferenciji Izvršnog odbora Internacionalne demokratske unije, svjetske političke organizacije stranaka desnog centra.

Govoreći o političkoj situaciji u BiH i RS, Borenović je tijekom konferencije rekao da je neophodno nastaviti s ekonomskim reformama, primjenom usvojenog mehanizma koordinacije i efikasno raditi na ispunjavanju Upitnika kako bi BiH u roku od dvije godine dobila kandidatski status za članstvo u Europskoj uniji.

Naglasio je i da je Daytonski mirovni sporazum najveća vrijednost kojom se čuva dvoentitetska struktura BiH i konstitutivnost naroda, te osigurava mogućnost razvoja i napretka Republike Srpske, FBiH i BiH, priopćeno je iz PDP-a.

Istaknuo je i da je, i pored teških političkih debata i međusobnog nerazumijevanja, put prema EU najbolji smjer u kojem ‎se treba kretati kako bi se dostigli potrebni standardi i kriteriji, od čega će najveću korist imati građani.

PDP je jedna od 87 članica IDU, među kojima su američki republikanci, njemačke CDU i CSU, španjolska Narodna stranka, grčka Nova demokracija, britanska Konzervativna stranka...

Domaćin današnjeg sastanka je Kršćansko-socijalna unija (CSU) Bavarske.

Kopirati
Drag cursor here to close