osigurani uvjeti za rad

Borba protiv korupcije - agencija konačno dobila prostorije

Vijesti / Flash | 13. 01. 2016. u 16:05 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH danas je donijelo izmjene Odluke o rasporedu uredskog prostora za smještaj institucija BiH u Istočnom Sarajevu, kojom se poslovni prostor od 407,09 kvadratnih metara, na adresi Dabrobosanska 26-28, kupljen za smještaj institucija BiH, u cijelosti dodjeljuje Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH, a u skladu sa zaključkom Zastupničkog doma PSBiH.

''Zadovoljni smo što su Parlamentarna skupština BiH i Vijeće ministara prepoznali važnost Agencije za prevenciju korupcije i koordinciju borbe protiv korupcije za BiH i na adekvatan način riješili pitanje njenog smještaja'', kazala je za Fenu stručna savjetnica za odnose s javnošću u ovoj agenciji Sanita Sivić.

Ona ističe da je osiguravanje uvjeta za rad Agencije od velikog značaj za provedbu mjera koje poduzimaju u prevenciji korupcije i koordinaciji borbe protiv korupcije u BiH.

''Napori koje smo ulagali proteklih godinu dana, kako bi pitanje smještaja Agencije bilo adekvatno riješeno, rezultirali su ovakvom odlukom, čime je stavljena točka na ovu priču. Sad nam predstoji da nastavimo s implementacijom planiranih aktivnosti iz Strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019. godine i Akcijskog plana za njenu provedbu, ali i drugim vrlo složenim zadacima koji se nalaze pred ovom agencijom i BiH u efikasnim naporima borbe protiv korupcije'', zaključila je Sivić.

Podsjetimo, u ožujku prošle godine, preseljenje Agencije za prevenciju borbe protiv korupcije postalo je skandal. Detalje pročitajte ovdje. 

Kopirati
Drag cursor here to close