Požari iznad Vladine kuće

Borba na Čabulji: Vatrogasci pale kontra vatre

''Jutros se aktiviralo više požara iznad Vladine kuće. Na terenu su četiri vatrogasna vozila i sedam vatrogasaca. Kuće nisu ugrožene, ali borba s vatrom i dalje traje''
Vijesti / Flash | 16. 08. 2021. u 15:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borba s vatrenom stihijom na Čabulji ponovno traje. Nakon što su vatrogasci PVP Mostar rano jutros oko 1:00 sati ugasili jedan požar na Čabulji, novi se aktivirao jutros oko 8:00 sati.

''Jutros se aktiviralo više požara iznad Vladine kuće. Na terenu su četiri vatrogasna vozila i sedam vatrogasaca. Kuće nisu ugrožene, ali borba s vatrom i dalje traje'', kazali su za Bljesak.info iz PVP Mostar.

Foto:Bljesak.info / Borba na Čabulji

Vatrogascima su se u gašenju danas pridružili i članovi Crvenog križa te 30-tak građana. Kako su nam rekli, jedno vozilo se tijekom intervencije pokvarilo i ostalo na terenu.

Kako saznajemo, pale se kontra vatre. Dvojica vatrogasaca sa Zračne luke Mostar zapela su u vatrenoj stihiji te su bili prisiljeni paliti kontra vatre. Čekaju da se raziđe gusti dim na požarištu kako bi se oslobodili.

Foto: Bljesak.info / Borba s vatrenom stihijom na Čabulji 

Na području Hercegovačko-neretvanske županije i dalje su aktivni požari u Mostaru, Čapljini, Jablanica i Stocu, ali vatra za sada nigdje ne ugrožava stanovništvo i stambene objekte.

Trenutno su aktivni požari u Bogodolu, koji se jutros 08:45 sati ponovo aktivirao, a od 11:55 sati i na lokalitetu Kvanj, dok je na lokacijama Đubrani i Diva Grabovica ponovno aktiviran požar od 12:50 sati. Gori trava, nisko rastinje i šuma. Vatrogasne ekipe su na terenu i za sada, nema ugroženog stanovništva, stambenih i drugih objekata.                                                                  

Iz Lovačke sekcije Raška Gora upozorili su kako je bez intervencije iz zraka gašenje je nemoguće uraditi te uputili apel na sve razine vlasti da zatraže intervenciju kanadera iz RH i pomoć u gašenju kako lokaliteta u Raškoj gori tako i šireg područja Čabulje.

Proteklih dana izbilo je više požara na području Hercegovine, a zbog nepristupačnosti terena zatražena je pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH, ali je nisu dobili, zbog nemogućnosti da se donese odluka Predsjedništva BiH.

Foto: Bljesak.info / Borba s vatrenom stihijom na Čabulji 
Kopirati
Drag cursor here to close