Novi sporazumi

Bolja pogranična suradnja između BiH i Srbije

Prema Prijedlogu sporazuma, pogranično područje je područje uz zajedničku državnu granicu koje se prostire u dubinu od 10 kilometara od zajedničke državne granice
Vijesti / Flash | 21. 05. 2020. u 16:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici je utvrđen Prijedlog sporazuma između Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o pograničnom prometu, kojim se želi olakšati kretanje lokalnog stanovništva između pograničnih područja i prelaženje preko zajedničke granice.

Također se želi unaprijediti gospodarska, obrazovna, zdravstvena, socijalna, kulturna, sportska i druga suradnja, što će se pridonijeti jačanju međusobnih odnosa i suradnje dvije države, priopćeno je u četvrtak iz Vijeća ministara.

Prema Prijedlogu sporazuma, pogranično područje je područje uz zajedničku državnu granicu koje se prostire u dubinu od 10 kilometara od zajedničke državne granice i obuhvata teritorije općina koje izlaze na graničnu liniju, odnosno područje koje uključuje naselja u Bosni i Hercegovini.

Prelazak zajedničke državne granice pod uvjetima pograničnog režima dopušten je preko graničnih prelaza otvorenih za pogranični i međunarodni promet kako su ranije određeni u Sporazumu između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije o graničnim prelazima, uz posjedovanje pogranične propusnice.

Prijedlog sporazuma sa Izvještajem o pregovorima bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar sigurnosti, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Kopirati
Drag cursor here to close