Teško stanje

Blokirano desetak sela oko Kupresa

Blokirano desetak sela oko Kupresa, pod težinom snijega urušila se staja
Vijesti / Flash | 29. 01. 2019. u 18:17 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski načelnik, na prijedlog Općinskog stožera civilne zaštite, donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode na području općine Kupres. 

Odlukom se utvrđuje i proglašava stanje prirodne nepogode na području općine Kupres zbog obilnih snježnih oborina i jakog vjetra, koji su pogodili Kupres u vremenskom razdoblju od 20. prosinca 2018. do 29. siječnja 2019. godine. 

Proteklih mjesec dana vremenske nepogode prouzročile su velike probleme žiteljima Kupres. Otežan je prijevoz đaka, a desetak naseljena mjesta je odsječeno. 

Kako je za Fenu kazao koordinator zaštite i spašavanja općine Kupres Marijan Rebrina, desetak naselja trenutno je blokirano snijegom. Općinske službe u svakodnevnom su kontaktu s mještanima i spremni su pružiti pomoć u slučaju potrebe. 

Tako je planirano da se u srijedu ekipa Crvenog križa probije do naselja Zvirnjače kako bi mještanima dostavili neophodne lijekove. 

U naselju Osmanlije došlo je do urušavanja krova pod težinom snijega, pa općinske službe pozivaju Kuprešake da u skladu s mogućnostima očiste od snijega krovove stambenih i gospodarskih objekata kako ne bi došlo do novih nesreća. 

U narednim danima najavljene su nove snježne oborine na području kupreške općine.

Kopirati
Drag cursor here to close