Potpis

Bjelorusija ukida vize za građane BiH

Vijesti / Flash | 06. 02. 2017. u 12:34 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Bjelorusije Aleksander Lukašenko potpisao je dekret o 'Uspostavljanju bezviznog režima za ulazak i napuštanje Bjelorusije za strane građane', koji će stupiti na snagu 12. veljače, a koji se odnosi i na građane BiH.

Ovaj dokument, koji je potpisan 9. siječnja, podrazumijeva bezvizni ulazak samo na graničnom prelazu na Državnom aerodromu u Minsku, te boravak u Bjelorusiji do pet dana, a odnosi se na građane 79 zemalja, uključujući BiH, priopćeno je danas iz Ministarstva inozemnih poslova BiH.

U priopćenju je navedeno da bezvizni režim ne vrijedi za osobe koje dolaze u Bjelorusiju avionom iz Rusije i planiraju da putuju na aerodrome u Rusiju jer se ti letovi smatraju domaćim, bez granične kontrole.

Cilj ovog dokumenta je intenziviranje poslovnih putovanja, jačanje turizma, u a funkciji je i potrebe privatnih putovanja za osobe sa običnim putnim ispravama. Dokument se ne odnosi za nositelje diplomatskih i službenih putnih isprava.

Za ulazak u Bjelorusiju potrebno je predočiti važeću putovnicu, novac u vrijednosti od 25 eura za svaki dan boravka, kao i zdravstveno osiguranje koje je validno u ovoj zemlji. Prije putovanja u Bjelorusiju, putnici bi trebali da se o detaljima informiraju u nadležnom diplomatskom predstavništvu ove zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close