"Kralj Tomislav"

Bivši tenkisti HVO-a se okupljaju u Tomislavgradu

U Tomislavgradu okupljanje bivših tenkista HVO-a
Vijesti / Flash | 28. 04. 2019. u 14:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Tenk HVO-a

U organizaciji bivših tenkista iz sastava tomoslavgradske brigade "Kralj Tomislav" u nedjelju su se kod spomen obilježja u Tomislavgradu okupili bivši pripadnici oklopnih postrojbi HVO-a i HV-a gdje su položili vijence i zapalili svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje.

Uz članove obitelji, suborce i prijatelje tenkista, odavanju pijeteta za sve poginule i nestale hrvatske branitelje u Domovinskome ratu nazočila su izaslanstva općine Tomislavgrad, Vlade i Skupštine HBŽ-a, županijske Uprave za pitanje branitelja te predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO i HV-a.  

Ovo je četvrta godina zaredom da je upriličen susret  tenkista  iz sastava tomislavgradske brigade "Kralj Tomislav" , 1. gardijske brigade "Ante Bruno Bušić", te brigada "Rama", "dr. Ante Starčević" iz Uskoplja, "Petar Krešimir IV" iz Livna, " Eugen Kvaternik" iz Bugojna i pukovnije "Hrvoje Vukčić Hrvatinić" iz Jajca i Kupreške bojne.

Prigodnom susretu nazočili su i veterani oklopno-mehaniziranih postrojbi Hrvatske vojske.

Ispred spomen obilježja nazočnima se uime organizatora obratio Mijo Šteko istaknuvši još jednom povijesnu ulugu tenkista HVO-a i Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata.

Pokrovitelj ovog već tradicionalnog okupljanja tenkista je Uprava za pitanje branitelja HBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close