Profesor

Bivši ministar osuđen na 9 godina zbog zlostavljanja maloljetnice

Osim devetogodišnje zatvorske kazne, Suziću je izrečena i mjera sigurnosti zabrane potpunog vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti profesora pri čijem obavljanju se ostvaruje neposredan kontakt sa djecom.
Vijesti / Flash | 26. 01. 2021. u 08:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: ATV / Nenad Suzić, profesor i bivši ministar

Nekadašnji ministar prosvjete Republike Srpske i profesor Univerziteta u Banja Luci Nenad Suzić (71) osuđen je pred Okružnim sudom u Banja Luci na devet godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja četrnaestogodišnje djevojčice.

Okružni sud danas je objavio prvostupanjsku presudu kojom je ''optuženi N.S. proglašen krivim zbog kaznenog djela obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina'' iz Kaznenog zakonika Republike Srpske, prenosi Srna.

Osim devetogodišnje zatvorske kazne, Suziću je izrečena i mjera sigurnosti zabrane potpunog vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti profesora pri čijem obavljanju se ostvaruje neposredan kontakt sa djecom.

Iz Okružnog suda je priopćeno da je optuženom izrečena mjera sigurnosti zabrana približavanja i komunikacije sa određenim osobama i to zabrana približavanja oštećenoj osobi na udaljenost bližu od 50 metara i zabrana komunikacije s tom osobom, u trajanju od dvije godine računajući od dana pravnomoćnosti presude, s tim da se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora, ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere.

Presudom je Suziću u izrečenu kaznu zatvora uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 5. lipnja do 5. prosinca 2019. godine.

U priopćenju se dodaje da je oštećena osoba s imovinskopravnim zahtjevom upućena na parnicu.

Suzić je uhićen u lipnju 2019. godine nakon što su se roditelji žrtve obratili policiji pošto im je djevojčica ispričala da ju je Suzić, koji im je komšija, napastvovao.

Presuda nije pravomoćna i dozvoljeno je pravo žalbe.

Nenad Suzić bio je ministar prosvjete u Vladi RS (od 1998. do 2001), a profesor je, pred mirovinom, na banjalučkom Filozofskom fakultetu. Magistrirao je sa radom na temi o moralnom odgoju.

Kopirati
Drag cursor here to close