Poruka vlasti!

VIDEO | Branitelji ponovno blokirali Bijaču: Nećete se igrati sa nama!

''Ovdje ostajemo do daljnjeg i planiramo još drugih akcija do 10. srpnja kako bi javnosti ukazali na naš težak položaj'', ističu branitelji okupljeni na Bijači.
Vijesti / Flash | 05. 07. 2018. u 20:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Želimo poručiti vlastodršcima - ne možete se igrati sa nama'', rekao je za Bljesak.info predsjednik Udruge ''Zaboravljeni branitelji'' Darinko Boto povodom nove blokade graničnog prijelaza Bijača.

Naime, branitelji su u četvrtak oko 19.00 sati ponovno blokirali autocestu kod Graničnog prijelaza Bijača kako bi skrenuli pažnju javnosti na zahtjeve koje su uputili federalnom ministarstvu branitelja i federalnoj Vladi.

''Ne mogu pogaziti zadano i rečeno 23. lipnja jer nećemo pristati na podvale Salke Bukvarevića i Fadila Novalića koji nam žele prodati zakon za branitelje u kojemu nas nema ni na tisuću kilometara blizu zakona. Od svojih traženja ne odustajemo i nećemo ih preformulirati'', dodao je Boto.

Kaže kako se promijenio vokabular ministra Bukvarevića nakon posljednje blokade Bijače.

''Ovdje ostajemo do daljnjeg i planiramo još drugih akcija do 10. srpnja. Mi očekujemo da će opet doći specijalci da nas sklone s ceste. Mi im ne zamjeramo, oni rade svoj posao, samo ih molimo da se ponašaju u skladu sa kodeksom'', ističe Boto.

Kaže kako ''Zaboravljeni branitelji'' uživaju podršku svih branitelja, pa čak i policijskih službenika, ''osim onih nadobudnih koji nas jedini ne podržavaju''.

Branitelji su naglasili kako a traže objavu svih imena onih koji uživaju nezaslužene ratne povlastice, odnosno traže objavu registra branitelja, ukidanje financiranja svih braniteljih organizacija, kao i braniteljski dodatak od 6 KM po mjesecu provedenom u ratu.

Foto: Bljesak.info / Kolona šlepera i cisterni tijekom prosvjeda na GP Bijača
Kopirati
Drag cursor here to close