Želje i pozdravi

Bill Clinton u Predsjedništvu BiH: Amerika snažno podupire EU integraciju BiH

Vijesti / Flash | 11. 07. 2015. u 18:12 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Predsjedništva BiH primili su danas izaslanstvo Sjedinjenih Američkih Država koje je predvodio bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država William J. Clinton.

Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili Sjedinjenim Američkim Državama za sve što su učinile za narode i građane u BiH, te su osobito pozdravili kontinuiranu prijateljsku i aktivnu potporu koju SAD-e pružaju Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Istodobno su istaknuli da je dobrodošla američka pomoć na intenzivnijem ispunjavanju neophodnih uvjeta za priključenje europskim integracijama, kao i važnost ispunjavanja obveza na europskom putu, s posebnim naglaskom na gospodarskim i ekonomskim reformama, te rješenju ostalih pitanja koja će omogućiti približavanje Europskoj uniji.

Ocijenili su važnim postojanje opće suglasnosti i izražene volje svih sudionika političkog života BiH za provođenje reformi i ostvarivanje pomaka, koji će približiti BiH Europskoj uniji.

Bivši predsjednik SAD-a Clinton je naglasio spremnost SAD-a da pomogne euroatlantsku integraciju Bosne i Hercegovine. Prema njegovim riječima, američka administracija snažno podupire europsku integraciju naše zemlje i spremnost domaćih vlasti da provedu neophodne reforme.

Bivši predsjednik SAD-a i članovi američkog izaslanstva su još jednom potvrdili američko prijateljstvo prema Bosni i Hercegovini, kao i otvorenost za pomoć na političkom i ekonomskom planu, uključujući i uspostavljanje privatno-javnih partnerstava u SAD-u namijenjenih potpori za razvitak gospodarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close