Izrazito napeta situacija

Bihać: Migranti u kampu Vučjak napali policiju

Prava drama se odvijala nakon što je u kamp Vučjak stigao kamion s drvima kao pomoć migrantima tijekom hladnih dana.
Vijesti / Flash | 03. 12. 2019. u 16:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupina migranata fizički je napala nekoliko policajaca nakon čega je stiglo pojačanje Jedinice za potporu MUP-a Unsko-sanskog kantona, dok su mediji udaljeni iz kampa.

Prava drama se odvijala nakon što je u kamp Vučjak stigao kamion s drvima kao pomoć migrantima tijekom hladnih dana. Međutim skupina migranata je u tom trenutku legla pod kamion u znak prosvjeda jer pod svaku cijenu žele napustiti kamp i krenuti k granici s Hrvatskom.

Kada je policija pokušavala uspostaviti red i mir došlo je do fizičkog napada na policajce zbog čega su dva migranta privedena, a policajci su zaprijetili i upotrebom fizičke sile.

Portal Klix.ba javlja da je situacija izrazito napeta i da bi mogla eskalirati iako trenutno nema incidenata.

Nakon napada policija je udaljila sve medijske ekipe iz prostora kampa.

Migranti su danas odbili hranu i vodu u znak prosvjeda jer su nezadovoljni nehumanim uvjetima u kampu Vučjak. Za klix.ba su kazali kako ne žele ići u nove kampove na području BiH već žele krenuti prema zemljama Europske unije.

Zapovjednica za ljudska prava Vijeća EUrope Dunja Mijatović je danas poručila kako je ova lokacija neprihvatljiva za život migranata te pozvala na hitno zatvaranja Vučjaka.

Životni uvjeti u ovom kampu dodatno su pogoršani nakon što je sinoć počeo padati snijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close