Vijeće ministara

BiH posuđuje kontejnere i vraća migrante u Irak i Siriju

Vijesti / Flash | 22. 07. 2021. u 14:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH utvrdio je Prijedlog sporazuma o posuđivanju između Republike Austrije i Bosne i Hercegovine.

Riječ je o austrijskoj pomoći od ukupno 135 kontejnera za smještaj osoba u BiH tijekom migracijskog pritiska, vrijednoj oko 670 tisuća eura.

Među kontejnerima je 98 rezidencijalnih, devet sanitarnih, 20 za hodnike i njih osam stepenišnih, a koristit će se za smještaj osoba kojima je potrebno sklonište i za nadležne organe u BiH.

Također, Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je Odluku o imenovanju tima za razvijanje sustava i procedura povratka i prihvata državljana Bosne i Hercegovine iz zone sukoba Sirije i Iraka, s ciljem efikasnijeg procesa povratka i reintegracije bh. državljana.

U tim su imenovani predstavnici Tužiteljstva BiH, državnih ministarstava sigurnosti, vanjskih poslova, za ljudska prava i izbjeglice, civilnih poslova, pravde, Obavještajno-sigurnosne agencije, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i Državne agencije za istrage i zaštitu. Članovi tima su i predstavnici ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srpske i Federacije BiH i policije Brčko Distrikta BiH, kao i entitetskih ministarstava zaduženih za zdravlje, socijalnu zaštitu i obrazovanje, te institucija u ovim resorima u Brčko Distriktu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close