Hvalio se na Facebooku

BiH: Policajac suspendiran zbog fotografija s četničkim obilježjima

Navedeni službenik je privremeno suspendiran jer je u tijeku dosadašnjeg postupka utvrđeno da postoje osnovi sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti
Vijesti / Flash | 10. 01. 2018. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Policijski službenik iz PS Donji Vakuf 

Policijski službenik iz PS Donji Vakuf Njegoš Tomić suspendiran je s dužnosti nakon što je na društvenim mrežama objavio fotografije na kojima nosi četnička obilježja.

Kako je rekao Hasan Hodžić iz MUP-a SBŽ, Odsjek za unutarnju kontrolu MUP-a SBŽ vodi interni postupak protiv ovog policijskog službenika zbog objavljivanja fotografija na društvenim mrežama koje su izazvale uznemirenje većeg broja građana.

"Navedeni službenik je privremeno suspendiran jer je u tijeku dosadašnjeg postupka utvrđeno da postoje osnovi sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti te da bi dalji ostanak na službi štetio interesima službe ili provođenja internog postupka", rekao je Hodžić za Klix.ba.

Tomić je objavio fotografiju na kojoj nosi šajkaču sa četničkim obilježjem, te ispred plakata koji najavljuje proslavu neustavnog dana RS s podignuta tri prsta. Slučaj je prijavljen Uredu za pritužbe javnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close