Akcijski plan

BiH pokreće proceduru za uklanjanje sa sive liste

Vijesti / Flash | 26. 09. 2017. u 15:58 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Akcijski plan za Bosnu i Hercegovinu za otklanjanje nedostataka u borbi protiv pranja novca, u cilju harmonizacije sustava sprečavanja pranja novca i financiranja terorizma proveden je u skladu s preporukama Radne grupe za financijsko djelovanje (FATF), konstatirano je na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH.

Vijeće ministara BiH poziva sve nadležne institucije i druga tijela da aktivno i kontinuirano nastave aktivnosti na provedbi donesenih propisa iz FATF Akcijskog plana.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH će odmah otpočeti diplomatske aktivnosti i promovirati ostvarene rezultate u provedbi Akcionog plana radi provođenja procedure uklanjanja (delistiranja) Bosne i Hercegovine s „FATF sive liste“.

Prema Informaciji Ministarstva sigurnosti, Akcijski plan, koji je donijelo Vijeće ministara BiH, u protekle dvije godine provodilo je 14 institucija i agencija s državnog i entitetskog nivoa, ali je u provođenju aktivnosti sudjelovao znatno veći broj izvršilaca u skladu s ustavnim uređenjem. U cilju usklađivanja s preporukama FATF-a, nadležne institucije u Bosni i Hercegovini donijele su 19 propisa u oblastima pranja novca, osiguranja, vrijednosnih papira, financiranja terorizma, provođenja odgovarajućih rezolucija UN-a, uređenja neprofitnog sektora te prekogranične kontrole valuta, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close