Nakon ispitivanja

BiH: Osumnjičeni za terorizam jučer uhićen, danas pušten

Tužitelj čeka kompletan izvještaj od SIPA-e, a nakon što dobije izvještaj, odredit će se o daljnjim aktivnostima u vezi s mjerama zabrane.
Vijesti / Flash | 16. 06. 2020. u 18:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muškarac kojeg su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer hitili zbog sumnje da je u više navrata, putem različitih internet servisa i komunikacijskih kanala, izražavao rasističke i antisemitske stavove, upućujući prijetnje državljanima Sjedinjenih Američkih Država (SAD), nakon kriminalističke obrade je pušten, potvrđeno je iz SIPA-e.

“Pušten je uz suglasnost tužitelja Tužiteljstvu BiH. Protiv njega će SIPA podnijeti odgovarajući izvještaj o počinjenom kaznenom djelu nadležnom tužiteljstvu u zakonskom roku”, rekao je glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Boris Grubešić, glasnogovornik Tužiteljstva BiH, kazao je da nadležni tužitelj čeka kompletan izvještaj od SIPA-e, a nakon što dobije izvještaj, odredit će se o daljnjim aktivnostima u vezi s mjerama zabrane.

Miladinović je 15. lipnja rekao da su u ranim jutarnjim satima pripadnici SIPA-e po naredbama Suda BiH izvršili pretres stambenih prostorija koje koristi jedna osoba, a prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti određeni predmeti, koji će se u daljnjoj istrazi koristiti kao dokazi.

Iz Tužiteljstva BiH je istog dana priopćeno da službenici SIPA-e vrše pretrese na jednoj lokaciji na području Sarajeva.

“Pretresaju se stan i prostorije koje koristi osoba koja je pod istragom zbog upućivanja prijetnji pozivanjem na antisemitizam i rasizam. Pretresi se vrše u okviru predmeta koji se vodi protiv osumnjičenog za javno poticanje na terorističke aktivnosti, a u vezi kaznenog djela ‘terorizam’”, navedeno je u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Iz Tužiteljstva je priopćeno da je istražnim radnjama koje su proveli Tužiteljstvo BiH i SIPA utvrđeno da je osumnjičeni, u više navrata, putem različitih internet servisa i komunikacijskih kanala, izražavao rasističke i antisemitske stavove, upućujući prijetnje državljanima SAD-a.

Kopirati
Drag cursor here to close