Delegiranja

BiH i Hrvatska dogovoraju se o odgovornostima na bh. nebu

Cilj ovog sporazuma je rješavanje pravnih i institucionalnih aspekata delegiranja odgovornosti za pružanje usluga u zračnom prometu
Vijesti / Flash | 30. 01. 2020. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma o delegiranju odgovornosti za pružanje usluga u zračno prometu između Vijeća ministra BiH i Vlade Republike Hrvatske s ciljem pružanja usluga u zračnom prometu u skladu sa zakonodavstvom Jedinstvenog europskog neba.

Cilj ovog sporazuma je rješavanje pravnih i institucionalnih aspekata delegiranja odgovornosti za pružanje usluga u zračnom prometu, priopćeno je u četvrtak iz VM BiH.

Njegovo zaključivanje, navode, neće dovesti u pitanje princip da svaka država ima potpun isključiv suverenitet nad zračnim prostorom iznad svog teritorija niti sposobnosti svake države da vrši svoja ovlaštenja u pogledu sigurnosti i obrane unutar svog zrakoplovnog prostora.

Prijedlog ovog sporazuma sa Izvještajem o pregovorima bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnu zakonom predviđenu proceduru, uz prijedlog da se za potpisnika Sporazuma odredi ministar  komunikacija i transporta BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close