Ništa bez suglasnosti

BiH: Entitetska vlada ne dozvoljava smještanje migranata u vojarne

Istovremeno, u entitetskoj vladi smatraju neprihvatljivim da institucije BiH predlažu korištenje objekata bivših vojarni "Zalužani“ u Banjoj Luci i "Neretva“ u Kalinoviku
Vijesti / Flash | 08. 05. 2018. u 18:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Srpske (RS) izrazila je u utorak zabrinutost zbog, kako je priopćeno, povećanog broja nezakonitog ulaska migranata u Bosnu i Hercegovinu i smatra da se ovoj problematici ne pristupa s potrebnom pažnjom koja može rezultirati ozbiljnim posljedicama po bh. građane. 

Istovremeno, u entitetskoj vladi smatraju neprihvatljivim da institucije BiH predlažu korištenje objekata bivših vojarni "Zalužani“ u Banjoj Luci i "Neretva“ u Kalinoviku, a koje su postale vlasništvo Vlade RS-a i Općine Kalinovik, u bilo kakve namjene bez suglasnosti izvršne vlasti ovog bh. entiteta. 

Od zastupnika Zastupničke skupštine Bosne i Hercegovine iz RS-a, Vlada RS-a traži da bez brisanja iz Informacije neperspektivne vojne imovine bivših vojarni "Zalužani“ Banja Luka i "Neretva“ Kalinovik, istu ne usvaja. 

Na sjednici u utorak u Banja Luci entitetska vlada se upoznala s Informacijom o projektu NATO programa Znanost za mir i sigurnost i Odjela za domovinsku sigurnost SAD-a pod nazivom "Unapređenje odgovora na prirodne ili druge nesreće u zemljama zapadnog Balkana – Napredna regionalna koordinacija u nesrećama-NICS'' – Daljnje sudjelovanje u projektu. 

''Vlada RS je suglasna sa sudjelovanjem Uprave civilne zaštite u realizaciji ovog projekta. Predstavnici civilne zaštite RS-a su obavezni ponašati se u skladu s Kodeksom ponašanja državnih službenika RS i Ustavom RS'', navodi se u priopćenju iz Vlade RS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close