Ministarstvo obrane

BiH bi do 2025. godine trebala biti očišćena od mina

Veleposlanik Sattler, tvrde, je izrazio razumijevanje za složenost političkih procesa i izazova s kojima se cijela BiH suočava na putu članstva u EU
Vijesti / Flash | 19. 02. 2020. u 16:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U razgovoru kojem su nazočili i pomoćnici minista obrane BiH Zoran Šajinović i Adem Spahić, ministar Podžić je predstavio prioritete Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, ali i općenite izazove s kojima se cijela zemlja susreće na putu članstva u Europsku uniju.

Istaknuta je, navode, izvrsna suradnja s vojnim snagama EU (EUFOR) u BiH te sudjelovanje OS BiH u procesu humanitarnog razminiranja, kako bi Bosna i Hercegovina do 2025. godine postala zemlja sigurna od mina.

'''Ministar Podžić je naglasio i napore OS BiH u procesu obilježavanja malog oružja i lakog naoružanja, što doprinosi osiguranju stabilnog i sigurnog okruženja. Kao jedan od izazova s kojima se susreće cijela regija pomenute su ilegalne migracije'', stoj u priopćenju.

Veleposlanik Sattler, tvrde, je izrazio razumijevanje za složenost političkih procesa i izazova s kojima se cijela BiH suočava na putu članstva u EU. Istaknuo je spremnost institucija EU da pomognu Bosni i Hercegovini i dalje surađuju s njezinim institucijama na dobrobit svih njenih stanovnika.

Kopirati
Drag cursor here to close