Mir i stabilnost regije

Biden razgovarao s Plenkovićem o euroatlanskim integracijama zapadnog Balkana

Vijesti / Flash | 13. 12. 2016. u 19:36 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao je telefonom s američkim potpredsjednikom Joe Bidenom o euroatlanskim integracijama Zapadnog Balkana, priopćila je Bijela kuća u utorak, na dan kada je Hrvatska blokirala otvaranje jednog poglavlja u pregovorima Srbije s EU-om.

U priopćenju se kaže da su Biden i Plenković razgovarali o važnosti euroatlanskih integracija svih zemalja na zapadnom Balkanu.

"Čelnici su se suglasili da će napredak prema tom cilju pridonijeti miru, stabilnosti i napretku cijele regije", kažu u Bidenovu uredu, ne navodeći pojedinosti.

Nakon što je Srbija u Bruxellesu otvorila dva poglavlja u pristupnim pregovorima s EU-om, srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je u Beogradu da se samo jedna članica EU-a, Hrvatska, protivila otvaranju trećeg poglavlja 26 koje se odnosi na obrazovanje i kulturu.

Zahvalio je Slovačkoj na zalaganju da se otvore tri poglavlja, kao i SAD-u, rekavši da je Biden u utorak poslijepodne razgovarao telefonom s hrvatskim predstavnicima, napominjući potrebu da se poglavlje otvori, prenijela je agencija Tanjug.

Predstavnici hrvatske vlade zasad nisu bili dostupan za komentar.

Kopirati
Drag cursor here to close