Zgražavala se nad uvredama

BHRT: Moguća istraga nad novinarkom čiji je brat autor grafita u Uskoplju

''Čim je policija priopćila detalje istrage, BHRT je odmah obavijestio javnost, tako da mi kao Javni servis, niti u jednom trenutku nismo izašli iz svoje nadležnosti i sve je urađeno po najvišim profesionalnim standardima'', kazao je Radoja.
Vijesti / Flash | 09. 08. 2019. u 18:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marko Radoja, glavni urednik informativnog programa BHT 1 kazao je za Dnevnik.ba da postoji mogućnost interne istrage nad kolegicom Amelom Pokvić čiji je brat sam pisao uvredljive grafite u Uskoplju koji su potom povezani s tamošnjim Hrvatima.

Nakon što je policijska istraga utvrdila da je za pisanje uvredljivih nacionalšovinističkih grafita kriv sam Adis Pokvić, inače brat Amele Pokvić, novinarke BHRT-a koja je na svome facebook profilu napisala status u kome se zgražavala nad "Hrvatima koji su pisali prijeteće i uvredljive grafite protiv Bošnjaka Uskoplja-Gornjeg Vakufa", komentar su zatražili od samog vrha ove medijske kuće koja je, podsjećaju, javni servis i nosi slogan "Jedan za sve".

Glavni urednik informativnog programa Marko Radoja rekao je za Dnevnik.ba da je sve bilo u skladu s visokim profesionalnim standardima.

''Kao urednik informativnog programa , želim Vas informirati da Amela Pokvić, nije radila prilog i uključenje u program BHT1, a vezano za slučaj grafita u Gornjem Vakufu /Uskoplju, već novinarka Arijana Misimović, a po nalogu uredničkog kolegija.

Po pojavljivanju informacije u javnosti, informativni program je, profesionalno postupio i uputio ekipu na događaj koji je izazvao veliku pažnju i uznemirenost javnosti.

BHRT je profesionalno izvijestio o događaju. Mi nismo istraži organ i u tom slučaju, nismo mogli znati da je riječ o bratu naše zaposlenice... Kao što to nije znala ni naša zaposlenica.

Čim je policija priopćila detalje istrage, BHRT je odmah obavijestio javnost, tako da mi kao Javni servis, niti u jednom trenutku nismo izašli iz svoje nadležnosti i sve je urađeno po najvišim profesionalnim standardima.

Što se tiče disciplinske odgovornosti naše zaposlenice, to će biti utvrđeno kako policijskom, tako i internom istragom'', stoji u odgovoru je Radoja.

Kopirati
Drag cursor here to close